top of page

Ytringsfrihet - kun for de "gode"

Vi i Ex-Muslims Of Norway(EX-MN) vil ønske alle et riktig godt nyttår og håper at 2023 bringer mot og ærlighet i sannhetens navn. Og ikke minst at ytringsfriheten som er den viktigste vi har i et fritt og demokratisk land blir ivaretatt for alle.


Her i Norge så ser det dessverre ut at vi i EX-MN, dissidenter fra islam ikke får bruke vår ytringsfrihet fult. Det er en skam at vi dissidenter som kritiserer vår gamle tro, gir opplysning om og kritiserer dens negative og farlige sider blir sensurert, stemplet og usynliggjort. Ikke bare her i landet, men generelt i hele Vesten hvor kritikk av religion/ideologi burde være en selvfølge!


Ex-Muslims Of Norway har blitt permanent fjernet fra Instagram helt uten forvarsel, så mange års arbeid gikk i vasken. Vi ble «tvunget» til å opprette en ny konto som er en privat side i stedet for en offentlig side. (Nemlig en lukket konto; https://www.instagram.com/ex_muslimsofnorway/ )


Facebook har redusert synligheten av vår side, ber oss om å fjerne administratorer og truer med å fjerne siden for alltid på grunn av vi er kvalifisert som farlige personer og organisasjoner som kan utøve vold utenfor Facebook i nær tid i henhold til Facebook. Ja, dere hørte riktig!

Ex-Muslims Of Norway er kvalifisert som potensiell voldsutøver av Facebook! Og det verste er at det finnes ingen anke mulighet mot deres avgjørelse, stempling og sensur.Hvordan kunne dette skje i vesten hvor kritikk av religion har vært kjernekraften til utvikling av moderne verdier, demokrati og frihet? Når ble det slik at helt legitim kritikk av religion fra dissidenter er blitt kvalifisert som vold og hat her i Vesten? Hvordan i alle dager er vi som må gå med volds alarm og leve med sikkerhets tiltak døgne rundt blitt kvalifisert som farlige personer? Eller, handler dette kun om å beskytte en spesifikk religion/ideologi, nemlig islam mot sine kritikere, opplysnings arbeidere og dissidenter?

Det er ikke rart at Facebook sensurerer oss, når deres norske samarbeids partner Faktisk.no(«Faktasjekkeren» til Norske Media) har stemplet oss som en islamfiendtlige organisasjon? Vi venter enda på en gjennomgang av Faktisk.no som jeg har konfrontert dette med: https://www.youtube.com/watch?v=kVer6v26aPQ


Er det rart at vi mister vår ytringsfrihet i offentligheten når en statsfinansiert avis redaktør kaller oss anti-muslimene, henger oss ut som et mål og deretter mottar enda større beløp fra neste statsbutsjett. (Vår svar til Utrop: https://www.exmuslimsofnorway.com/single-post/2017/01/05/vi-er-ikke-anti-muslimer
Er det rart at vi blir svartmalt og diskreditert når til og med folk som har null viten om islam har blitt hjernevasket av islamofobi begrepet opptrer med stor selvtillit og høye forventninger og skriver en ekstrem fordomsfull, uvitende, ideologisk og ikke minst en latterlig «masteroppgave» om vår facebook side! Jeg er veldig spent og venter på svar fra skribenten om utfallet av "masteroppgaven" som skal kunne vise IQ nivået av akademia i Norge. Legger "masteroppgaven" her. (Det blir en direkte sending hvor vi skal analysere den i det nye året.)
Ja, det er absolutt ikke rart at vi blir sensurert gang på gang når "de gode" journalister, forfattere, eksperter og sosiologer som elsker å koble islam kritikken til ytre høyre og islamofobi sitter i styrene til organisasjoner og institusjoner som egentlig burde støtte kritikken mot en av de verste religionene i verden i dag. Vi må faktisk først kjempe for vår ytringsfrihet for så å kjempe mot en intolerant ørken ideologi fra det 7.århundre når "de gode" som burde ivareta ytringsfriheten og støtte minoriteter her i Norge og generelt i Vesten gjør det motsatte. Ja, sånn er det når ytringsfriheten kun er for de "gode".


Trist å se at eks-muslimer som kjemper for retten til blasfemi og apostasi ikke anses som minoritet i den islamofile verden, mens vi egentlig er en utsatt micro-minoritet i offentligheten. Jeg er nærmest overbevist om at holdningene til de islamofile mot oss islam kritikere og dissidenter er en slags erklæring om «det hatet mot opplysningstid i islam - ønske om å holde muslimer i middelalderen». De er «de gode» og «humanistene» mens vi er «de onde» og «eksteme». Tragisk!

Legger også fram mitt innlegg hos ytringsfrihetskommisjonen som var et håp om en handling mot sensur. Dessverre ser jeg nå at mitt innlegg var bortkastet. Jeg vil avslutte det nye årets første innlegg med litt oppdatering om våre aktiviteter i 2022.

I 2022 har vi hatt flere video-podcast sendinger med viktige temaer. Vi har deltatt med private foredrag, både på skoler og politiske arenaer.

Vi deltok som paneldeltaker på Folkemøtet på Bornholm i Danmark(den danske versjonen av Arendalsuken), som var en fantastisk opplevelse hvor alle fikk prate åpent og fritt både med andre samfunnsdebattanter, politikere og publikum. Jaleh Tavakoli med sitt mot og klokskap imponerte stort. Så takk til Jaleh Tavakoli og de som fant EX-MN værdi nok til å delta på dette i Danmark, vi kommer gjerne tilbake.


I august deltok vi på den årlige ex-muslim samlingen Celebrating Dissent 2022 med mange debatter i Køln som var arrangert av Freethought Lebanon og Council Of Ex-Muslims Of Britain.Der hadde vi også en stor demonstrasjon for Salman Rushdie hvor også Rickhard Dawkins deltok.

Det var en ære å få gå ilag med han i forsvar av Salman Rushdie sin rett til å bruke sin ytringsfrihet uten å bli utsatt for drapsforsøk. For meg var det et uforglemmelig øyeblikk da alle vi eks-muslimer gikk sammen i Køln`s gater med store bilder av Salman Rushdie og Mohammed karikaturer!Til slutt må jeg si at eks-muslimers kamp først å fremst handler om kjærligheten for menneskeheten, derfor kampen handler om å frigjøre mennesker fra dogmer, skape opplysningstid i islam, bekjempe blasfemi og apostasy lovene i islam for å normalisere retten til blasfemi og apostasi. Dette kommer vi til å fortsette med uansett all motstand vi får her i Vesten. Vi får stor motstand men det kan ikke sammenlignes med statlig drap, tortur og forfølgelsene som blasfemikere og apostater i land som styres av islamske lover opplever. Vi trenger all støtte vi kan få i vår opplysningskamp. Alle er velkommen til å bli støttemedlem av EX-MN, støtte oss økonomisk eller bare å følge og dele våre innlegg.

Vi setter stor pris på deres støtte på forhånd!

Takk. Godt nyttår!

Leder av EX-MN Cemal Knudsen Yucel
FØLG OSS


Comments


bottom of page