top of page

Vi er ikke «anti-muslimer»


The Reggresive Left by Ben Garrison

Etter at intervjuet med oss ex-muslimer ble publisert i Aftenposten, ser det ut til at vårt navn og ståsted har tråkket noen på tærne.

Dagen etter intervjuet kom nyhetsredaktør Majoran Vivekananthan i Utrop med en kommentar med tittelen «Anti-Muslimene» med bilde av leder og nestlederen av Ex-Muslims of Norway organisasjonen. Det er trist at det er helt uproblematisk for redaktøren i Utrop å henge oss ex-muslimer ut med en slik provokativ tittel og disse påstandene.

Vi ser denne artikkelen som et forsøk på å demonisere og diskreditere oss for å hindre vårt viktige opplysningsarbeid når det gjelder Islam. Hvis noen syns det er feil det vi sier så må de motbevise det i stedet for å snu det til lavmål som muslimkritikk eller kalle oss «anti-muslimene».

Vi kritiserer islam og opplyser om hva som står i skriftene i håp om en reformasjon. Så vi kan bli ferdig med all ukultur, terror, undertrykkelse og brutaliteter som begås i islams navn.

Alle navngitte personer i Utrop-artikkelen har fortsatt muslimsk familie og venner. Retorikken «anti-muslimene» som ble brukt av Utrop er det enkle beviset for kunnskapsløsheten til redaktøren når det gjelder muslimer. Det finnes ikke 1,6 milliarder muslimer av samme sort. Uenighetene mellom de forskjellige retninger og sektene er store i den muslimske verden. Massedrap, utestengelse eller ikke aksept av Madhab er helt vanlig der.

Majoran Vivekananthan

Har Majoran aldri hørt om moské-bombingene og massedrapene mellom anti-sunni ag anti-shia-muslimer før? Har han aldri hørt om Ahmadiyya, Perwezi, Sufi eller Quranist-muslimene og hvilke «anti»-holdninger de opplever fra andre etc-muslimer? Har Majoran aldri hørt om ISIS, Taliban, Al-qaida-muslimene før? Så da lurer vi på om det er ISIS-muslimene med i hans kategori «muslimene»? Vi vil vite hvilke muslimer han mener at vi er «anti-muslimene» for?

Uten religionskritikk vil islam stagnere, aldri oppleve den utvikling som kristendommen har vært gjennom. Likevel prøver mange å koble religionskritikk til hat eller islamofobi. Vi må huske at 200 år med religionskritikk har frigjort Europa fra middelalderen.

En ting Majoran og sine likesinnede må vite om, er at de ikke kan stoppe opplysningstiden for islam. Den er i gang nå i hele verden og kan ikke stoppes. Kun ett tastetrykk unna.

I 2016 må alle som kaller seg et eller annet slags-muslim være klar for, forvente og tolerere all kritikk deres religion kommer til å få, så lenge drap, steining til døden, dødsstraff for apostasi, dødsstraff for blasfemi, pisking, frihetsberøvelse, kjønnsdiskriminering, flerkoneri, barnebrud, tvangsgifting, æresdrap, segregering, kjønnslemlestelse (gutter og jenter), jihad, barnemishandling, intoleranse, homo-hat, jøde-hat, slaveri og all ukulturene som blir praktisert i islams navn finnes. Så i stedet for å kjempe for å kneble kritikerne må det gjøres noe med den totalitære religionen. Det er ikke Ex-muslimer sin skyld at grusomheter skjer i islams navn.

Jeg oppsummerer under artikkelen fra Utrop:

Hvis redaktøren er uenig med denne oppsummeringen, bør han forklare oss hvem som er anti-muslimer i henhold til artikkelen.

Er du mørk i huden og oppfyller et av kravene nedenfor fra Utrop? Da er du en anti-muslim i henhold til redaktør Majoran Vivekananthan. Er du hvit i huden og oppfyller et av kravene? Da er du sannsynligvis en rasist.

1. Publiserer du «paint the prophet»-karikatur eller den karikaturen der en jihadist ligger med to kvinner og har en samtale med Gud i paradiset på Facebook? Da er du en anti-muslim.

2. Ser du islam som en politisk ideologi som er verre enn fascisme og nazisme? Da er du anti-muslim.

3. Ser du hijab og niqab som uniformer for den farlige ideologien som er inspirert av en fundamentalistisk religion? Da er du anti-muslim.

4. Kommer du fra Iran og har blitt fengslet og torturert av hijabis eller burqis? Og du ønsker å slippe å bli stelt av noen som bruker samme uniform som torturistene, fordi de gir deg minner om de damene som torturerte deg i fengslet? Da er du en anti-muslim.

5. Støtter du en tegner som Thomas Knarvik og takker ham noen gang? Da er du en anti-muslim?

6. Mener du at muslimske familier får flere unger enn vestlige familier, eller synes du at islamisme øker blant de troende? Eller synes du at religiøse ledere og imamer som sitter med makten stort sett er millionærer som får pengestøtte fra Saudi-Arabia, menighetens medlemmer og pengestøtte fra den norske stat? Da er du en anti-muslim.

7. Er du enig med en artikkel som ble publisert fra Human Rights Service? Deler du denne artikkelen på FB siden din? Da er du også en anti-muslim.

8. Er du en kjent forfatter som får mye spalteplass i riksdekkende medier og du ikke støtter Malika Bayan? Da er du en anti-muslim.

9. Kaller du deg for en Ex-Muslim og får spalteplass (på bloggen) hos Nettavisen? Da er du en anti-muslim.

Det må være en menneskerett i 2016 å forlate islam og kritisere den uten å bli beskyld for å være en anti-muslim eller å være muslimhater. Ex-muslimer er allerede nok utsatt for hat, ekskludering, stempling, trusler og drap. Så de trenger ikke hjelp fra en redaktør til å bli enda mer utsatt for dette.


bottom of page