top of page

Islam Apologetenes Siste Forsøk


Tidligere har Islam apologetene klarte å stoppe islam kritikk og debatten med å kalle de vestlige hvite islam kritikere for rasister eller fascister. Med å snu enhver islam kritikk til muslim kritikk, forsterket deres offer og rasisme kortet. Ikke minst enhver høyre ekstremistiske volds episoder i Europa, og påminnelse av holocaust var bonus kortene i Islam debatten. Dette resulterte i å kneble mange andre potensielle kritikere i å være med i den offentlig debatten om Islam som en religion, ideologi eller politikk. Redselen for å bli stemplet som en rasist bare fordi man kritiserer en totalitær ideologi, forårsaket enda mere politisk korrekthet i vesten.

Men i de siste årene med den sosiale medias oppblomstring, og rask strømming av informasjon har det begynte å forandre det politisk korrekte klimaene i vesten. Apologetene fikk problemer med å stoppe opplysning og kritikken om ukulturen i Islam.

I dag får flere med seg når mange bloggerne blir hakket ned i Bangladesh, bloggeren Raif Badawi blir pisket og fengslet i Saudi Arabia, blasfemi motstanderen guvernør Salmaan Taseer i Pakistan blir skutt av sin livvakt, journalisten Nahed Hattar blir skut i Jordan for å dele en karikatur, blasfemi offeret Farkhunda Malikzade blir brutalt lynsjet i Afganistan, unge modige Omar Mohammed Bataweel blir brutalt drept i Yemen etter hans islam kritikk på Facebook, mange andre mennesker blir drept eller fengslet, hijabpolitiet arresterer kvinner på gater i Iran og alle de andre brutaliteter med Allahs og Islams navn skjer.

Siden Ex-Muslims bevegelsen og de sekulære muslimene har begynt å ta kampen mot urettferdigheten i Islam både her i Vesten og resten av verden, har dette forstyrret alle de gamle argumentene til Islam apologetene. Det hadde sikkert vært lettere å kneble hvis Maajid Nawaz, Ayaan Hirsi Ali, Maryam Namazi, Raheel Raza, Tarek Fatah, Taslima Nasrin, Hamed Abdel Samed, Ibn Warraq, Yahya Hassan, Waleed Al-Husseini var hvit og ikke hadde muslimsk bakgrunn.

Jo flere mørkhudede mennesker med muslimske bakgrunn som begynner å ta opp kampen mot Islamisme og all ukulturen med Islam, jo nyere titler som blant annet anti-muslim, muslim hater, sekulære fanatikere eller anti-muslim ekstemist dukker opp med beskyldninger av Islam apologetene og hos den nye venstre siden (den regressive left).

Tirsdag, publiserte den menneskerettighets bevegelsen SPLC en liste med tittelen Anti-Muslim Ekstremistene. Maajid Nawaz som kaller seg ”a reforming liberal muslim” og Ayaan Hirsi Ali som kaller seg Ex-Muslim var to av de 15 navnene på lista som ble hengt ut som klart mål for muslimske ekstremister. Med stor frustrasjon prøver apologeter og den nye venstre siden å kneble all Islam kritikk med sitt siste forsøk med stemplings strategien sin.

For bare noen uker siden ble jeg og nest lederen i Ex-muslim of Norway sammen med andre sekulære stemmer hengt ut som anti-muslimer av redaktøren i Utrop som er en stats støttet avis. Dette er en stor skam for det moderne vesten at man tillater uthengning og stempling av kritikere av en religion, spesielt med at denne religionen ikke tillater frafall eller kritikk.

Det man ser nå er at vår kamp om opplysning, reformering og kritikk av islam har ikke lenger bare de konservative og radikale muslimer å kjempe imot, nå har vi fått den regressive anti-exmuslim fronten her i vesten.

Alle som prøver å stoppe opplysning og utvikling av mennesker er dømt til å tape i disse opplysningstider. Det er en tsunami av ex-muslimer i verden som begynner å våge å stå fram, Ayaan Hirsi Ali er ikke lenger alene.


bottom of page