top of page

Hvorfor har jeg forlatt Islam?


Mange spør meg hva som gjorde at jeg forlot Islam og mistet troen på noen Gud. De spør meg om muslimer har drept eller voldtatt noen i familien din? Er du blitt torturert?

Før trodde jeg at gud var snill, men jo mer jeg trodde på han, jo mer fant jeg ut at han egentlig vil at jeg skal bli hans kriger/bøddel, drepe og straffe de som faktisk ikke tror på han, eller sier noe imot han. Men når jeg undersøkte mer om religioner, så fant jeg ut at alle gudene var nesten like. Derfor bestemte jeg meg for å ikke tro på noen av gudene. Jeg fant ut at religion var menneskeskapt for å kontrollere folket .

Sannheten er at Muslimene ikke gir seg selv rettigheten til å forlate troen, eller undersøke mer om andre religioner, derfor vil de heller tro at man er blitt betalt av jøder eller kristne for å si noe i mot islam.

Svaret på de spørsmålene er ja, de har drept og voldtatt familien min, eller nei, ingen i familien ble voldtatt eller torturert av muslimene. Jeg ble selv voldtatt, jeg ble selv torturert og henrettet. Da muslimenes khalifa kuttet av hendene og føttene til Babak Khormaadin , var det jeg som mistet hendene mine, det var jeg som mistet føttene mine…Da fangene ble voldtatt i fengselet, var det jeg som ble voldtatt. Da Profeten Mohammad strøk 9 år gamle Aisha, på kinnet, var det jeg som gråt og skrek.

Da den unge kommunisten skjøt vennen sin i hodet for å komme ut av fengselet, var det jeg som skjøt, det var jeg som ble drept…

Ahmad Batebe, Zahra Kazemi, Farzad Kamangar

Da læreren Farzad Kamangar ble henrettet, var det jeg som ble drept .Det var jeg som sto der oppe og vinket til publikum og smilte like før jeg ble henrettet.

Da de tvang aktivisten Ahmad Batebi‘s ansikt ned i det tette toalettet, som del av torturen i fengselet, var det ansiktet mitt som ble skittent, og det var jeg som ble ydmyket. Da de voldtok, torturerte og drepte Zahra Kazemi i fengselet, var det jeg som ble voldtatt og drept..

Det skjedde mye mer med meg, jeg kan ikke skrive om alt, men jeg er fortsatt såret. Jeg er sint. Jeg har vært sint men jeg har hele tida prøvd og bruke det sinnet på en positivt måte, på veien til solidaritet og veien til medmenneskelighet.

Jeg lette etter et svar ,hvorfor alt dette skjedde ? Hvorfor ble det sånn? Jeg fant svaret i religionen, det var på grunn av Islam at det ble sånn. Det var Islam som henrettet meg, voldtok meg som barn, kuttet meg i biter og brente meg igjen og igjen.

Jeg har ingenting å miste, jeg skal kjempe så lenge som mulig så kanskje den neste generasjonen slipper å oppleve de samme grusomhetene. Islams makt og penger frykter jeg ikke lenger.

Jeg er det spørsmålstegnet som skal stå på den første siden av hver bok av Koranen for heile livet. Som en påminnelse på hvorfor Koranen- blir lest og adlydt igjen og igjen etter så mye vold i 1400 år.

Vil du spørre meg igjen hvorfor jeg mistet troen på gud ?


bottom of page