top of page

Har NRK fobi mot Ex-Muslimer?


Gratulerer igjen til den norske prisbelønte regissøren Deeyah Khan med enda en viktig dokumentar film hvor hun får fram virkelighetene om forskjellige mennesker i verden. Hun gjør en så viktig jobb.

I hennes nye film "White Right: Meeting The Enemy" møter Deeyah med enkelte rasister/nazister i USA, hvor prøver hun å forstå deres tanker, motivasjon og bakgrunn. Filmen er en vekker og ikke minst gir den håp om forandring.

For meg, filmen er en bekreftelse på at vi ikke må ekskludere noen fra samfunnsdebatten, vi må klare å snakke og diskutere med enhver motpart i stedet for å utelukke dem fra offentligheten.

Ja, det finnes ekstreme tanker i verden men mennesker kan forandre seg slik vi så både i denne filmen og i "Jihad: A Story of the Others".

Opplysning, kritikk og utfordring må brukes mot ekstreme ideer enten det er rasisme, islamisme, fasisme eller komunismen. Det spiller ingen rolle hva de er!

"White Right: Meeting The Enemy" er Deeyah´s fjerde film i hennes kariere:

Jeg fikk tidlig vite om filmen White Right i 2017 .

Da sa jeg til mine venner (noen av de er journalister) at denne ville NRK vise så fort som mulig uten å ha vist og omtalt hennes forrige film om eks-muslimer "Islam's Non-Believers (2016)".

Dessverre, fikk jeg rett!

I 2016 søkte Deeyah støtte hos NRK for å lage denne filmen om ex-muslimer, hun fikk ikke full støtte fra de. Hun fikk heller støtte og hjelp fra den engelske ITV som støttet henne fullt akkurat som de gjorde med andre filmene hennes.

NRK har omtalt og viste frem tre av de fire filmene hennes, 2 av dem finnes fortsatt på Nrk nett tv, hvor ble det av hennes nest siste film (nr.3)? Islam's Non-Believers?

Hva er grunnen til at NRK ikke vil vise filmen når det er om ex-muslimer og deres utfordringer? Hvordan kan vi overbevise NRK at vi eksisterer?

Vi lever jo ikke under et regime i Norge, NRK som en statskanal må og bør være nøytral? .Hva betyr "mangfold" begrepet for NRK? Betyr mangfold og invandrere bare "muslimer" for vår statskanal?

Vet ikke NRK at det er fortsatt dødstraf å være ex-muslim (apostasi og blasfemi) i 13 muslimske land. Selv om det ikke er strafbart i andre muslimske land så tar folket loven i egne hender når de vet om en apostat eller blasfemiker. For å normalisere aksepten av å forlate islam og kritisere den burde Nrk være med å fronte denne kampen mot totalitære ideologier ilag med ex-muslimer. Akkurat nå så gjør Nrk det mottsatte. Det vil si de promonterer en totalitær ideologi samtidig som de usynliggjør exmuslimer og kritikere. Dette syns jeg er en skam.

Vi i Ex-Muslims of Norway venter svar fra NRK på denne kronikken:

Har ikke Deeyah`s viktige arbeid, og ex-muslimene som var med i filmen "Islam's Non-Believers" noen verdi for NRK?

Vi oppfordrer alle våre lesere til å stille spørsmål til NRK om filmen Islam's Non-Believers og kreve å få sett den hos Nrk.


bottom of page