top of page

Vi beskytter ideologier som vil avskaffe demokrati


Året var 1992 i Pakistan. Storbyen Lahore. Faren min var brydd over meg. Jeg var femten og klarte ikke å skjule egne meninger. Det bekymret han. Han sa det så rolig og koselig at en kunne misforstå det som omsorg og kjærlighet. Han sa det med et sjarmerende smil og utstrålte godhet. Han sa "Når en kroppsdel forderves og truer helsen til resten av kroppen, må den amputeres" Han gestikulerte at han skar av seg armen. Han fortsatte smilende. "Det er så klart en tung avgjørelse for en er født med den kroppsdelen og vil føle seg ufullstendig uten, men det er uansvarlig å la den fordervede delen å spre smitten til resten av kroppen og true livet". Jeg misforsto ingen ting. Dette var enda en drapstrussel og hadde han visst at den poetiske måten hans å true på fikk meg til å tenke på Roar Dahl sin Matilda så hadde han sikkert brukt en annen metode. Jeg forsto i det øyeblikket at når tiden er moden og jeg er tilbake i Norge, er det viktig for meg å ta avstand fra min familie, kultur og religion. Når de kunne se på meg som en fordervelse og annse det ansvarlig å ofre meg, måtte jeg aldri glemme at dette gjelder begge veier.

I 2017 er alle matvarer merket med allergener. Ingredienser er oppdatert til å hjelpe allergikere. Vi oppdaterer også ukentlig Facebook, Twitter og Instagram. Utviklingen krever at vi holder oss oppdatert.

Men vi lager rett og slett plass for den fordervelsen som truer helsen til vårt land. For her i Norge er det demokrati og religionsfrihet. Alle religioner skal sponses av staten på lik linje med den reformerte og mer humane kristendommen basert på det nye testamentet. Alle religioner har ikke fokus på individets frihet og humane verdier. Men alle religioner skal beskyttes. Det skal også rikskanalen og organisasjoner som er beskyttet av grunnloven. Vi lar til og med smutthull i loven bli brukt til å bygge moskeer i Norge som blir sponset av Saudia-Arabia.

Det var en fin tanke bak religionsfrihet og religionsøvelse da grunnloven ble skrevet om. Den skulle sørge for å eleminere religiøs forfølgelse etter andre verdenskrig. Nå blir den brukt til å gi moskeer friheten til å spre jødehat, kvinneundertrykkelse, terror, segregering og hat mot demokratiet selv. Kvinnemishandling ekspanderer daglig. Voldtektene øker. Alt tilgis i religionsfriheten navn. Vi beskytter ideologier som vil avskaffe demokrati. Da begynner jeg å lure hva det er som er viktig for oss. Er det noen skrifter som vi allerede misbruker mot hensikten eller er det folket og den frie demokrati? Om grunnloven var skrevet i stein, burde den fortsatt ikke settes høyere enn humane verdier. Heldigvis er den litt blekk på et ark med spedalskhet som bør amputeres. Grunnloven bør oppdateres.

Når en politiker som Sylvi Listhaug kritiserer en hatpredikant som taler med to tunger bør hun feires. Når hun undersøker konsekvenser i områder hatpredikanter har stor innflytelse, bør hun prises fremover å bli mistenkeliggjort, latterliggjort og klandret for å gi nazister næring.


bottom of page