top of page

Verden trenger flere modige kvinner som Hirsi Ali og Listhaug!


Nå foran det kommende valget ser vi en del fordomsfulle og faktuelt sett manglende kronikker med påstander som prøver å diskreditere Sylvi Listhaug og samtidig stoppe legitim religionskritikk av islam. En av disse artiklene er “Listhaug inviterer hatpredikant til Norge” av Sayed Sohaib Karimi i Dagsavisen.

Det er helt utrolig at en redaksjon kan tillate så manipulerende overskrift og mange påstander om ex-muslimen Ayaan Hirsi Ali uten å koble in en eneste kilde som beviser riktigheten av påstandene. Det er veldig bekymringsfullt å se et slikt redaksjonelt nivå. Det er en skam at artikkelforfatteren kaller Hirsi Ali for en ”ekstrem hatpredikant som ikke bør slippes inn i Norge” og setter henne i samme bås med hatpredikantene som oppfordrer til drap av islamkritikere og er med på å lage blasfemilover med dødsstraff i Pakistan.

Ayaan Hirsi Ali er en eks-muslimsk forfatter, islamkritiker og menneskerettighetsaktivist som har levd med drapstrusler og må leve med 24 timers politibeskyttelse siden 2004 bare på grunn av at hun var med i en 10 minutters film (Submission) som handlet om en dialog mellom Gud og en muslimsk kvinne som ble utsatt for tvangsekteskap, vold og voldtekt.

Etter at muslimske hatpredikanter oppfordret til drap av personene bak filmen, ble filmregissøren Theo Van Gogh skutt og halshugget av en marokkansk muslim på åpen gate i Amsterdam i 2004. Før drapsmannen forlot stedet, stakk han en kniv med et notat i brystet på Van Gogh som sier ”den neste er Ayaan Hirsi Ali”.

Det har funnet sted mer enn 30.000 terrorangrep i islams navn i verden de siste 15 årene. De handler for islams navn, de legitimerer drap, tortur og voldtekt med Koran og hadither. De kaller kalifatet sitt ”den Islamske Stat”. Den islamske trosbekjennelsen er i flagget deres: ” Det er ingen Gud utenom Allah og Mohammed er Hans profet.”

Det må være en selvfølge at vi med vår ytringsfrihet her i Vesten skal kunne kritisere og latterliggjøre en religion, ideologi og kultur uten å bli beskyldt for å være hatpredikanter som oppfordrer til drap og rasisme. Vi lever ikke under islamske lover i Norge.

Det burde være lett å se at etter å ha vunnet kampen mot nazismen og kommunismen, er det kampen mellom moderne, vestlige verdier og islam som gjør seg gjeldende. Ayaan Hirsi Ali har aldri sagt at vi er i krig med enhver muslim, hverken i dette intervjuet eller et annet sted. Hun har aldri oppfordret til drap eller vold. En kan jo lure på hvordan det er mulig at Dagsavisen publiserer den slags svartmaling av modige kvinner som står opp mot religiøse mørkemenn.

Mener Sayed Sohaib Karimi at de imamene og teologene som vil drepe eks-muslimer og islamkritikere som Ayaan, skal få komme til Norge for å spre sitt budskap blant norske muslimer? Hvordan kan en norsk-afghansk ung muslim som har rømt fra Afghanistan ikke støtte Sylvi Listhaugs forslag? Har han ikke selv rømt fra terroren som begås av muslimer i islams navn?

Hadde bare alle forstått viktigheten av budskapet om å utestenge muslimske hatpredikanter til Norge som oppfordrer til drap av eks-muslimer, blasfemikere, jøder, ”vantro”, homofile , kvinner og menn i det moderne Norge. Det vil jo også kunne bidra til å redusere negativ indoktrinering av unge norske muslimer, og forhindre at jihadister får spre sitt hat mot Vesten.

At Sylvi Listhaug inviterer Ayaan Hirsi Ali gir håp for framtiden. To tøffe kvinner kan møtes og diskutere hva kan man gjøre for å ta vare på ytringsfriheten og vestlige, moderne verdier. Dette er viktig nettopp for å sikre om at ikke flere må leve, som Hirsi Ali, med politibeskyttelse i framtiden her i Norge på grunn av sin religionskritikk.

Verden trenger slike personer som tør å snakke sant og kalle en spade for en spade. Vi trenger ikke flere feige aktivister og politikere.


bottom of page