top of page

Ateist uten forhud! Hvorfor?


Når jeg leser hva enkelte forskere, lærere og politikere sier i forsvar for å beskytte forhudlemlestelse (rituell omskjæring av guttebarn) i den ”moderne” verden i år 2017, tenker jeg at vi mennesker fortsatt ikke har utviklet oss... Jeg skammer meg på vegne av disse. Dette er faktisk et bevis på at man ikke klarer å tenke rasjonelt om det faktiske forholdet, og at man mangler styrke til å ta et tøft valg.

Jeg kaller omskjæring for forhudslemlestelse fordi jeg ikke kan se at dette er noen rettelse slik det kan høres ut som når vi sier ordet om-skjæring. Både Jødedommen og Islam sier at deres Gud har skapt alt perfekt - hvorfor ser man da på gutter som et avvik, som må rettes på med kniv? Bare for religiøse mot argumentenes skyld: det er totalt uintelligent å ikke se forskjellen mellom å skjære bort forhuden uten medisinsk grunnlag og fjerne en tumor, vorte, fødselsmerke eller klippe neglene.)

Vi kan observere at muslimske og jødiske guttebarn ikke får ta del i den moderne verden når det gjelder personlige rettigheter. Det er en skam at barn er overlatt til seg selv, og hvor foreldrenes avgjørelse gir de en konsekvens som varer livet ut – med norsk myndigheters velsignelse. Dette er en skam for det "moderne" Norge.

Harde fakta: Noen barn overlever ikke disse overgrepene, faktisk dør over 100 gutter hvert år bare i USA, og andre må leve resten av livet med plager og handikap på grunn av foreldrenes overtro. En to uker gammel gutt døde av komplikasjoner to dager etter at han var blitt omskåret av en lege i Oslo i 2012. I dag er alle disse barn som enten døde eller de som må leve med komplikasjoner for resten av livet er dessverre ikke noe annet enn statistikk for myndigheter og helsevesenet. Skam!

Det som er enda verre er når man ser godt utdannende mennesker forsvare denne handlingen, hvilket er helt utrolig.

Jeg ble selv forhudslemlestet da jeg var 9 år, og jeg vil gjerne ha min forhud tilbake! Er det noen som vet hvor kan jeg søke erstatning for dette irrevisible overgrepet hvilket jeg ikke ønsket å bli påført? Hvem kan jeg saksøke? Er det patriarken Abraham fra steinalderen som kuttet bort egen forhud med en øks da han var 99 år (ref. Genesis 17, Sahih Al-Bukhari:6298, 3356) eller er det mine uvitende foreldre som var overbevist om at omskjæring må til for å tilfredsstille den allmektige ørken-religionen?

Omskjæring er som du sikkert forstår ikke beskrevet i Koranen, men i hadithtene (fortellinger). Allah har dessverre glemt å nevne omskjæringspåbudet og omskjæring av Mohammeds, Moses, Jesus, Abraham eller noen andre i Koranen.

Hør på dette eventyret fra jødenes hellige bok: Gud bestemte seg for å drepe Moses og angrep han, men Gud ombestemte seg da han fikk se at konen til Moses hadde skåret bort sønnens forhud, og berørt denne mot Moses fot eller kjønnsorgan (man er usikker på om det er fot eller kjønnsorgan). Ved å berøre sønnens forhud mot Moses ble Gud fornøyd, og lot Moses få leve. (ref. Exodus 4:18-31).

For å oppsummere så forsvarer vi fortsatt denne handlingen i 2017, og Torbjørn Jagland klarer i tillegg å prestere å si at omskjæring bidrar til å sikre det jødiske folks eksistens. Den ”beste” kommentaren kom fra AP´s helseminister i 2012 da Strøm-Erichsen forklarte at vi ikke kunne innføre forbud, for da hadde vi blitt det eneste landet i verden til å forby rituell omskjæring. For en elendig unnskyldning fra en helseminister, hun burde tatt motet til seg og skrevet historie ved å føre Norge inn i framtiden med verdens beste rettigheter vedrørende barns kropp.

Omskjæring er og forbli et overgrep, og det er helt utrolig at vi den dag i dag etterligner Abraham med øksen sin, og hva i alle dager fikk en mann på nesten 100 år til å hogge av seg forhuden for 4000 år siden? La oss ikke spekulere i årsakene, men det er helt vilt at denne tradisjonen fortsatt pågår med loven i hånd.

Likevel, vi må nå slutte å snakke om gammel teologi og eventyr. Det er ikke vits å kaste bort tiden med å snakke om det absurde i religionene. Vi må legge vekk alle religiøse krav, overtro, politisk ståsted, anti-semittisme, islamofobi-beskyldningene og falske påstander om omskjæring er sunt.

Vi må snakke om hvert menneskes rett over egen kropp. Forskere og leger i vesten må ut på banen og forklare om hvor meningsløs og irreversibel denne praksisen er, og ikke forsvare denne praksisen – slik som den norske overlege Paal Lindenskov som våger å sammenligne irreversible omskjæringen med barnedåp – galskap!

Omskjæring er videreføring av middelalder kultur – dessverre.

Hvis den ”moderne” vesten virkelig vil skryte av det siviliserte samfunnet og barns rettigheter bør de på høy tid utvise denne type ørken-kultur. De hører 4000 år tilbake i tid.

Hvis en ateist skal konvertere til jødedom eller islam, har han muligheten til å la seg forhudslemleste, mens vi som er født ufrivillig inn i disse religiøse familiene har ingen mulighet til å få forhuden tilbake når vi forlater den samme religionen.

I dag er jeg en ex-muslim og ateist uten forhud – evig merket.

Kjære politikere og forskere, hvorfor ønsker dere å påføre oss dette ubehaget?

Våkne opp folkens, det er på tide å behandle individets kropp med respekt!

La barn være barn! La tissene til ungene være i fred og hold deres dogmatiske og skadelige ritualer langt fra dem.


bottom of page