top of page

Venstresidens magiske ord - «Vi er naive!»


Foto:Morgan Flament

Det nye året startet dessverre dårlig med at en jihadist fra Den Islamske Staten (IS) regelrett slakter ned menneskene som kun ville feire inngangen til det nye året 2017 på Reina diskotek i Istanbul. Den Islamske Staten har tatt på seg ansvaret via sin propaganda-kanal Amaq ved å si «en heroisk soldat av kalifatet angrep et av de mest kjente nattklubber der de kristne feirer sin frafalne ferie.»

Det verste er at Tyrkia i hele desember presenterte propaganda mot jul og nyttårsfeiring, der de hadde skrifter fra hadither på plakatene, forestillinger og propaganda på regjeringsvennlige TV-kanaler. Spesielt fra konservative og regjeringsvennlige organisasjoner, imamer og statlige Diyanet (statlig religions råd) som spredte store mengde propaganda mot feiring av de «vantros» tradisjoner. CIA hadde også advart om mulige angrep fra IS mot nyttårsfeiringen, spesielt mot utesteder som Reina i Istanbul. Ikke minst, Den Islamske Staten hadde flere ganger advart og gitt trusler om angrep i Istanbul.

Terrorangrepet var ingen overraskelse når Tyrkia allerede har jihadister iblant flyktningene som bare venter på ordrer. Det var bare et tidsspørsmål før en IS-soldat skulle angripe som Muhammed og hans likemenn mot de som er «vantro», med de ordene de elsker mest; «Allahu Akbar».

Min frykt er at disse ofrene også bare skal huskes som siffer, som alle de andre i de foregående årene uten at noen tar selvkritikk og ansvar. For eksempel var det 33 terrorangrep i 2016 i Tyrkia som regjeringen ikke har tatt noe ansvar for. Det samme gjelder også for europeiske regjeringer og politikere når det gjelder islamistisk terror. Jeg vil gjerne være optimist, men jeg frykter fortsatt at politikernes naivitet, ansvarsfraskrivelse og fakta-manipulering vil bidra til å gjøre framtidige ofre til nok et siffer i statistikken.

Når for eksempel vi Ex-muslimer snakker og viser til skriftene hvor det står skrevet hva som skal gjøres mot oss «vantro», og der vi sier at islamske skrifter må reformeres eller forsvinne helt hvis vi skal ha håp om fred i verden, ja da blir vi beskyldt for «å hate muslimer» og å være «islamofober». Vi blir sett på som dem som «hater» og de som ikke tror at «kjærlighet overvinner alt bare vi har kjærlighet i oss».

Ergo, vi risikerer både utestengning, sjikanering og i verste fall mer alvorlig straff, kun ved å ønske en åpen og ærlig debatt om islamsk ukultur og ekstremisme, slik at alle mennesker skal få en sjanse til å leve fritt og ha samme rettigheter som alle andre her til lands. Vi ønsker at alle skal ha lik rett til å få leve med den personen de elsker, og fjerne gamle påbud og forbud som ikke har noe i 2017 å gjøre. Vi i EX- MN er mennesker som har levd med islam og dens kultur i islamske land, og vi har nå et håp om et multikulturelt samfunn uten religiøse krav og propaganda i det offentlige rom - religion skal være en privatsak.

Når jeg leste kronikkene som Aftenposten delte før jul, blant annet fra Sylo Taraku så lurer jeg på hva det var som fikk Aftenposten til å godta at det nå skrives om de negative sidene ved flyktningestrømmen. Nå sier de (hvem er de?); «jo det er jihadister, jo det er ekstremister blant flyktningene». Men dette sier de først nå etter at mange mennesker har blitt drept. Den første tanken som slår meg er; hvor har disse skribentene og Aftenposten vært de to siste årene? Og hvor var de i 2015 når det var tabu, umenneskelig og nesten rasistisk å snakke om de negative sidene av den ukontrollerte flyktningstrømmen?

Hvorfor nå? Jeg fant to alternativer:

1. Det er valg i år.

2. Venstresiden og AP ønsker nå å framstå som streng og troverdig innen flyktning- og innvandringspolitikken.

De vet at befolkningen har fått med seg hva som skjer både i Norge og i våre naboland ? også takket være informasjon fra uavhengig media.

Skjermdump fra Arbeiderpartiets Facebook-side

La meg nevne et lite og morsomt eksempel: Det er veldig rart at Norges største sosialistiske parti AP ønsker «Eid Mubarak» men ikke «God jul» på sin

Facebook-side. Man kan anta hvorfor AP ikke ønsker befolkningen «god jul» med tanke på den sosialistiske venstre-ideologien, men hvor kommer eid mubarak-ønskene fra? Hvorfor får Islam særbehandling hos AP? Jeg lurer også på om AP synes at antall valgstemmer er viktigere enn både sosialismen og våre vestlige verdier? Kanskje de ønsker å ta tilbake regjeringsmakten uansett hva det måtte koste landet, spesielt for de påfølgende generasjoner.

Jeg har ett ønske til alle politiske partier som har muslimske kandidater/medlemmer, og det er at disse partiene spør hver enkelt av disse religiøse om hvor de har sin lojalitet og tilhørighet, er det til Allah og de islamske påbud og forbud? (Som faktisk krever at kjærligheten til han skal komme foran alt, til og med foran barn, kone og foreldrene, hvis ikke straffer han deg ved å brenne deg i helvete til evig tid) Eller er lojaliteten til demokratiet, menneskeverd og landets lover først? Ved å gjøre dette kan man kanskje forebygge fadeser tilsvarende de man har opplevd blant muslimske politikere i både Sverige og Tyskland. Vi kan forøvrig bare ta en titt over til England hvor de allerede sliter med sharia-domstoler og kultur-krav fra Midtøsten i enkelte bydeler i London.

Kanskje vi snart får høre de magiske ordene; «Vi er naive» eller «vi var naive» når de nå ser at det vi andre har prøvd å si i to år faktisk har en sannhet i seg. Jeg har dessverre ingen tro på at de skal beklage seg og innrømme at de tok feil, eller si unnskyld til oss som ble beskyldt for å være hatere, islamofober, sinte ex-muslimer eller rasister. Jeg har derfor ingen tro på at de skal slutte med deres holdninger som «mener du noe annet enn flokken, da er det uviktig», «du skal underkaste deg for å være i gjengen». Derimot skal de fortsette med å snu kappen med vinden, ikke innrømme feil og redde politikken sin med deres «magiske ord»; «Vi er naive, og alt kommer til å ordne seg med tiden...»

Det som frustrerer meg aller mest er når jeg ser venstresidens politikk her i Norge, for den er forskjellig fra venstresiden i Tyrkia eller andre muslimske land - spesielt når det gjelder å skille religion og politikk. Sosialister og venstresiden i Midtøsten er svært forsiktige med å blande seg inn religiøse grupper og krav, hvilket er et resultat av at de er humanister som ønsker at staten skal styre samfunnet - ikke religiøse skikker og krav. Men i Vesten er det nå motsatt.

Man må kunne stille krav til de som ønsker å bo i dette flotte landet, og ytringsfriheten må bli respektert av alle. Så lenge venstresiden overser annerledes-tenkende (enn de selv), er det en fare for samfunnet.

Mitt hjerte blør for alle ofrene og deres pårørende.

Ønsker også å dele den tysk-egyptiske eks-muslimen Hamed Abdel-Samads åpne brev til Angela Merkel og innenriksministeren i Tyskland (dette brevet burde forøvrig blitt distribuert til flere politiske ledere her i Vesten).

Tilslutt vil jeg avslutte med å ønske fred og kjærlighet til alle!


bottom of page