top of page

Plageåndene man ikke snakker for høyt om


Av Christian Skaug

Tadsjikerne som onsdag ble arrestert i Tyskland for planlegging av IS-terror, hadde både amerikanske installasjoner og islamkritikere som angrepsmål, meldte AP onsdag. NTB bygget sin melding om saken på AP-meldingen, men utelot det om islamkritikere.

Time gjengav en tidlig versjon av AP-meldingen, som lød slik:

German authorities say police have arrested four suspected members of the Islamic State group alleged to be planning an attack on American military facilities.

Federal prosecutors said the suspects were arrested early Wednesday at various locations in the western state of North Rhine-Westphalia.

They identified the men as Azizjon B., Muhammadali G., Farhodshoh K. and Sunatullokh K. — all citizens of Tajikistan. The suspects’ surnames weren’t released for privacy reasons.

German weekly Der Spiegel reports that the men’s alleged leader, a 30-year-old Tajik man identified only as Ravsan B., has been in jail since last year on firearms charges.

Prosecutors said the men swore allegiance to IS in early 2019 and had contacts with high-ranking figures in the group. They reportedly first planned to carry out an attack in Tajikistan but later shifted their target to Germany, including U.S. Air Force bases in the country and persons deemed critical of Islam.

NTB-meldingen lød slik:

Tysk politi har pågrepet fire antatte IS-medlemmer og siktet dem for å ha planlagt terrorangrep mot amerikanske mål i Tyskland.

De fire ble pågrepet i morgentimene onsdag på flere steder i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Ifølge tyske myndigheter er de alle tadsjikiske statsborgere, og de skal ha planlagt å angripe amerikanske militæranlegg i Tyskland.

En femte person, som antas å være gruppens leder, har sittet varetektsfengslet for ulovlig våpenbesittelse siden i fjor.

Ifølge påtalemyndigheten sverget de fem troskap til IS i begynnelsen av 2019.

Det er ikke så godt i vite hva som foregår oppe i hodet på den som utelater den ikke helt uvesentlige opplysningen om at islamkritikere lever farlig. Det er kanskje ikke så nøye med dem? Så la oss ikke snakke for høyt om disse plageåndene?

Problemet er at man på denne måten i praksis opptrer som en lojal islamist.

Hvis man vil gjøre en mental øvelse for å se denne selektive gjengivelsen i relieff, kan man tenke seg at tysk politi hadde arrestert en høyreekstrem terrorgruppe som hadde planlagt angrep på tyske myndigheter og individuelle muslimer med en eller annen profil som fikk disse høyreekstreme til å se rødt.

Anta videre at Der Spiegel og Associated Press and whatnot hadde gjengitt disse angrepsmålene i sine meldinger. Er det noen som tror at NTB ville ha utelatt at også individuelle muslimer var angrepsmål?

Møt islamkritikeren som IS-cellen i Tyskland ville drepe

Den islamske terrorcellen som onsdag ble oppløst i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen med arrestasjonene av fire tadsjikiske IS-medlemmer, planla å bombe amerikanske flybaser med fjernstyrte droner, for i tillegg å gå til fallskjermangrep, opplyser kilder i det tyske rettssystemet til Kölner Stadt-Anzeiger.

Avisen identifiserer også islamkritikeren IS-cellen hadde spionert på med sikte på å drepe ham, som Amir Masoud Arabpour M. Denne for allmennheten hittil ganske ukjente mannen, som radikale salafister i Tyskland imidlertid en tid har ansett som en fiende, er konvertitt til kristendommen og har i opptak på YouTube fremført flengende islamkritikk fra et kristent ståsted.

Kombinasjonen av Amir Masoud Arabpours kristne ståsted, åndelige nedsabling av et islam han har vendt ryggen, samt hans politiske tanker om islams plass i Tyskland, gjør ham til en fantastisk ukomfortabel skikkelse for makteliten i et sekularisert og multikulturalistisk samfunn. Det forklarer langt på vei også hvorfor han knapt er blitt nevnt etter arrestasjonene for to dager siden.

Det tyske nyhetsmagasinet Focus skriver at M. gjentatte ganger har «trukket Koranens lære i tvil». Det er litt av en eufemisme.

I et opptak på YouTube torsdag, hvor man på en TV-skjerm i bakgrunnen ser et stillbilde av Nordrhein-Westfalens innenriksminister Herbert Reul fra pressekonferansen hvor han kunngjorde at terrorcellen hadde spionert på en islamkritiker, kommenterer hovedpersonen saken selv. Han sier blant annet at tadsjikere, i samsvar med islams lære og Muhammeds eksempel, hadde forsøkt å drepe ham allerede for et halvt år siden en dag han fylte bensin, men at Gud hadde beskyttet ham (på tysk, utekstet):

Om islam sier M. at det er den største løgnen i verden, og at muslimer, som anser andre som urene og vantro, er rede til å drepe for denne løgnen. Sikkerhetsmyndighetene burde forstå dette, og tyskerne må også våkne opp, legger han til.

«Koranen er satans bok» og «vi har med djevelen å gjøre», sier M. like etter. Islam er den mest vanvittige religionen på planeten, tordner han.

Disse menneskene har regjeringen sluppet inn, til tross for at islams lære er velkjent, sier han, og hevder at den som tar Koranen og sunna på alvor, «blir omgjort til et monster». I sin krig mot de vantro, inntar de offerrollen så lenge de er svake, det hele i tråd med profetens strategi for lureri, men de er her for å ta over, fastslår han.

M. trekker en politisk konklusjon: «Enhver som lever etter Koranen og sunna, burde forlate dette landet.» De kan flytte til Saudi-Arabia, Iran eller et annet muslimsk land, legger han til.

Tyske myndigheter burde erklære at islam er en illegal religion, konkluderer M. Sånn må det være når det å kritisere islam, autoriserer en muslim til å drepe kritikeren. Slik kan det ikke være i et fritt land.

Det er mye mer, og den promillen av Norges befolkning som fremdeles kan tysk, kan glede seg over den neste halvtimen av videoen også. Dette er noe av den mest sønderrivende islamkritikken fremført i Europa siden Oriana Fallacis tid, men har i tillegg den dimensjonen at kritikeren er en konvertitt fra islam til kristendommen. Verre får det ikke blitt for islamister.

Amir Masoud Arabpour M. ville ha blitt lyttet til i Europa i 1920, da enhver konfirmant var blitt fortalt om satan og om ikke å gi etter for hans fristelser. Men i Europa i 2020 har selv kirken glemt satan, eller de har sensurert ham bort. Godt og ondt er ikke begreper kirken benytter lenger, og islam anser den som en like bra, eller enda bedre, vei til Gud enn deres egen.

En person som denne islamkritikeren vil da også selv bli ansett som en farlig ekstremist av den europeiske makteliten. Det er et skrikende paradoks at en åndelig rustning som ville ha beskyttet Europa mot islam, nå anses som ekstremisme.

Sånn sett er sikkerhetsmyndigheter i Europa selv blitt både en beskyttelse og en trussel, selv om det vil variere fra land til land hvor underkastet de enkelte er. Slik burde det ikke være, men de forstår ikke lenger hva Europa er.

Den truede islamkritikeren i Tyskland er ikke ukjent for islamkritikere i Norge: Folk som Arabpour M. er av den typen dissidenter som Vesten burde beskytte, sier Ex-Muslims of Norways leder Cemal Knudsen Yucel til Document. Mange eks-muslimer i Europa trues på livet, sier han, og legger til at folk som Arabpour er ekstremt modige.

Jeg kjenner ingen islamkritikere eller eks-muslimske aktivister i offentligheten som ikke har fått drapstrusler og ikke lever i frykt og på vakt her i det en gang frie Vesten, som ikke lenger er den trygge verdensdelen for oss som ikke kan leve i den muslimske verden.

Mange av dem blir tvunget til å slutte å kritisere islam, og de trekker seg fra den offentlige debatten. Det er ikke bare redsel for truslene fra muslimer, men også den manglende støtten fra offentligheten, den manglende trygghetsfølelsen.

Knudsen Yucel sier at det utvilsomt befinner seg mange IS-soldater forkledd som asylsøkere i Vestens gater, og det er et faktum at Muhammed drepte kritikere.

Arabpours avsløring og kritikk av galskapen i islams teologi, er uangripelig, hevder Knudsen Yucel, som selv er ateist, men klart ser verdien i Arabpours kritikk fra et kristent synspunkt.

Ex-Muslims-lederen anklager også mediene i Europa for dobbeltmoral etter oppløsningen av den tyske IS-cellen: Hvis en imam hadde vært truet på den samme måten, ville det ha blitt ramaskrik, førstesidestoff i avisene og toppnyhet på NRK, fastslår han: «Det ville ha holdt med et papir på døra.»

Europa er kort sagt blitt nokså islamsk i hodet, bortsett fra når det er kinesisk. Det er bare å gå i gang med å riste disse mentale fengslene av seg.

Hvis man har et godt hode, er ikke det noen vanskelig jobb. Men hodene på dem som styrer oss, deres rådgivere og offentlighetens toneangivende personer med etterplaprere, er dessverre ikke så mye å skryte av.

Begge artikkel skrevet av Christian Skaug og ble først publisertdokument.no

bottom of page