top of page

Å stemple Islam kritikere som «hatere», drives av et intens hat!


«Islamofobi kortet» har gått ut på dato, nå er det «hatkortet» som gjelder​

Når de så kalte sekulære muslimene, islamistene og islamo-venstre mangler argumenter mot islam-kritikere har løsningen vært å stemple motparten som islamofobe, anti-muslimske, inhumane, høyrepopulister, far right eller rasister. Formålet med disse stemplingene var å skremme andre fra å si sin mening, kneble ytringsfriheten og å skape et fiendebilde og no-platforming.

I den muslimske verden har ingen islamister behov for å finne et begrep som kan hjelpe dem med å gjøre hverken islam-kritikere, apostater eller blasfemikere tause. Løsningen i den muslimske verden er veldig enkel! Der blir islam-kritikere drept eller fengslet. Stemmene blir brakt til taushet! Bokstavelig!

Men her i Vesten hvor muslimer er en minoritet og ikke kan straffe kritikere med loven i hånd, brukes stempling som strategi.

Den nye strategien til islamister og deres venner er å kalle islamkritikere for «hatere» og beskylde dem for å spre hat.

Strategien er å snakke om et «hat», uten bevis, uten debatt og uten dialog!

Jeg har lenge sett at islamister og såkalte sekulære muslimer har drevet med en svartmalingskampanje mot Ex-Muslims Of Norway både på sosiale medier, og bak kulissene helt siden vi opprettet organisasjonen i 2016. Jeg personlig bryr meg ikke om at de kaller oss hatere, fordi for meg kan de ikke overbevise andre enn deres likesinnede og uvitende personer om oss. Det hatet som disse driver mot oss er så tydelig at de bare avslører seg selv i stedet for å nå sitt mål og ønsket om å diskreditere oss.

De glemmer at vi bor i Norge, ikke i et muslimsk land!

I denne uken ble det opprettet en støttemarkering for Asia Bibi av en modig kvinne med pakistansk opphav her i Norge. Hun ga en åpen invitasjon til alle organisasjoner på arrangementets Facebook-side, så alle organisasjoner som ønsker å være med på demoen kunne melde seg på. For henne gikk saken kom foran uenigheter mellom organisasjoner eller politiske tilhørighet.

Slik skal det være i viktige saker som dette, det er faktisk menneskeliv vi snakker om!

Da vi kontakte arrangøren Maha Kamran og meldte oss på, var det to organisasjoner på listen, Senter for Sekulær Integrering, SSI; og Sekulær Allianse. Etter at arrangøren førte Ex-Muslims Of Norway på listen og sa at lederen av Ex-Muslims Of Norway også skulle holde appell, trakk SSI seg fra listen. Samtidig startet den tidligere vinneren av «årets Oslo borger» pakistaneren Mohsen Raja en svartmalings kampanje mot Ex-Muslims Of Norways deltakelse. Fordi vi var «hatere», vi kommer til å lage «drama». Det sier mannen som ønsker blasfemi lover her i Vesten, mannen som har samme mentaliteten som de bak blasfemilovene i Pakistan. Blasfemilovene som har tatt 9 år av Asia Bibi sitt liv. Blasfemilovene som fengslet våre ex-muslimske venner i Pakistan hvor de blir torturert og venter på døden.

Etter at all det dramaet som gikk bak Facebook grupper og chatter fikk jeg en melding fra arrangøren:

«Hei Cemal, jeg har fått noen mildt sagt frustrerte meldinger over at dere får anledning til å holde appell. Dere blir skildret som en hatgruppe. Hvordan tenker du å ta stilling til dette?»

Etter mitt svar fikk jeg dette fra en forståelsesfull arrangør:

«Det er godt å høre. Blir særlig bekymret når folk forteller meg at støttedemonstrasjonen vil bli full av drama på bakgrunn av dette»

Og en dag senere kom den triste meldingen fra henne:

«Hei Cemal, takk for at du har engasjert deg. Vi har dessverre sett oss nødt til å avlyse arrangementet. Det har vært for mye hets knyttet til arrangementet, og tanken om en fredelig markering ser vi glipper fra oss med tanke på de meldingene vi har mottatt. Reaksjoner tåler vi, men vi tåler ikke meldinger om at folk ønsker å delta bare for å lage bråk fordi de er uenig med appellantene, eller fordi de misliker religionen. Vi vil likevel legge blomster utenfor ambassaden i solidaritet men ikke gjøre noe stort ut av det. Leit at det skulle bli sånn. Synd initiativ må overholde alle andres premisser, når alternativet da er fullstendig mangel på initiativ.»

Alle som støtter denne mannens (Mohsen Raja) mentalitet, og organisasjonen SSI som trakk seg fra demoen skylder offentligheten en forklaring. De bør komme ut av lukkede grupper og chatter, de bør slutte å baksnakke oss.

Vi er klar til å finansiere et seminar og invitere disse til en samtale siden det ser ut som de eier begrepet «dialog» så forventer vi at de er for dialog.

Tusen takk til Maha Kamran for ditt modige forsøk på å arrangere en viktig støttemarkering for Asia Bibi, du gir håp og lys med at for deg var saken og Asia Bibi var viktigst.

Cemal Knudsen Yucel, leder av Ex-Muslims of Norway​


bottom of page