top of page

Ingenting å lære fra dem som benekter virkeligheten


Kritisk tankegang, tiltrekker kritisk tankegang fremfor å forsvare ideologier som enkelte vil oppfatte som "fremmedfrykt" å diskutere.

Mange islamkritiske stemmer, har kontakt med hverandre. Det er ikke naturlig å skape dypere kontakt med de som frykter en diskusjon. Det er ikke hyggelig å drøfte innvandringspolitikk og integteringspolitikk med de som kaller deg "rasist" fordi de ikke ønsker eller evner å drøfte konsekvenser av politikk. Det er rett og slett ikke noe å lære fra dem som benekter virkeligheten.

"Blir ikke dere litt påvirket av hverandre"? Ble jeg spurt.

Blir som å spørre homofile om de er mer påvirket av støtten de får, enn de er påvirket av egen legning. Som å spørre ex-muslimer om de er påvirket av åpenhet mer enn mangel på friheter.

Hvorfor ikke spørre om muslimene blir påvirket av negativ sosial kontroll som profeten deres utførte? Han som endret et samfunn hvor voksne kvinner fridde til menn 14 år yngre enn dem selv til et patriarkalsk fengsel av flerkoneri. Fra Cougar Town til sexslaveri.

Spørre sosialistene om de blir påvirket av hovedstrømmedienes ensidige forakt for kritisk tanke?

Vi tiltrekkes mot dem som trøster vårt behov for trygghet. De som stimulerer vår trang for utvikling. For noen er det å være på vakt mot fremmedfiendtlighet. For andre er det kampen for at ingen blir fremmedgjort. Å kalle innvandrere for fremmede for å forsvare dem fra demokratiets rettferdighet er ikke godhet. Å spille på frykt for å redusere "fremmedfrykt" er i min oppfatning en rasistisk handling.

Jeg tiltrekkes mot intellektet til dem som forstår at til og med individer som blir fremmedgjort ved å bli kalt "fremmede", er individer. Både de fra utlandet og de av en demokratisk norsk arv.

Ønsker en ikke polarisering, så må en behandle individer som individer, fremfor gruppemedlemmer, religionen deres, hat-objekter, rasister eller utrydningstruede arter. Også må en kunne drøfte ideologier fremfor å behandle ideologier som folkegrupper.

Historien har vist oss at det å sette grupper opp mot grupper har forferdelig uheldige konsekvenser.


bottom of page