top of page

Onani og svinekjøtt: De forbudte nytelser


Som fersk ex-muslim var jeg veldig spent på å smake svinekjøtt for første gang. Svinekjøtt er forbudt i islam, så jeg skjønte nok at svinekjøtt var en nytelse på linje med onani.

I likhet med kjærlighet, vennskap mellom kjønnene, forelskelse og sex utenfor ekteskap (men ikke tvangsekteskap), var onani og en rekke andre ting som kan nytes av fri vilje forbudt i min oppvekst. Strengt forbudt. Alt som kan komme mellom gud og mennesker var haram (forbudt), og fortæring av svinekjøtt ble fremstilt som enveisbillett til helvetesilden.

Svinekjøtt som onani

Så jeg tenkte at å nyte svinekjøtt måtte tilsvare det samme som nytelse av forelskelse og onani.

Men min første pølse smakte skuffende lite. Til sammenligning med indisk mat, var en grillpølse rett og slett tragisk. Så da måtte menyen utvides for å komme frem til nytelsen.

Jeg prøvde kokt skinke, salami og flere varianter av svinekjøtt, men kom ikke i nærheten av syndig nok nytelse til å forstå hvorfor svinekjøtt er forbudt islam. Omsider forsto jeg at gud kan ha en torn i siden til bacon. Der var smaken som kunne trosse den allmektiges narsissisme.

Livet består av mange skuffelser. For bacon er godt, det, men det er vel bare å innrømme først som sist: Jeg liker best lutefisk. Gjerne med bacon.

Skuffende Eurabia

Etter 22/7 bestemte jeg meg for å lese om Eurabia-teorien. Jeg gruet meg noe veldig til å lese denne beryktede og skumle konspirasjonsteorien som gjør enhver til en muslimfiendtlig høyreekstremist.

Men til min store skuffelse var det ingenting der som jeg ikke hadde vokst opp med å høre muslimer romantiserer. Jeg lærte verken noe nytt fra denne teorien, ble skremt av den eller begynte å hate. Jeg ble bare skuffet. Like skuffet som den gang jeg smakte min første grillpølse.

Det er imponerende av en «outsider» å ha infiltrert islamsk viten nok til å oppdage denne interne «Eurabia»-hemmeligheten til islamske ledere, soldater og sivile, så tydelig. Det var svært vågalt å fortelle om teorien, men ikke noe nytt for meg. Men se nå hvordan mange behandler den teorien som bacon. Som de frykter den!

Erobringer har historien aldri fått noen pauser fra. Den som undervurderer andre, den taper.


bottom of page