top of page

Jentene får evig skam


Når barn er små er foreldrene opptatt av å lære barna å bli sosiale, få venner og lære å leke pent. Være snill, gi klemmer og dele sine leker og snacks. Slik sett er barnehager en flott start for å forbrede barna til skolen og en god fremtid.

Jentelus og guttelus troen går naturlig over også. Den blir erstattet med nysgjerrighet og respekt over forskjellene mellom kjønnene. Forelskelser og kjæresterier er kompliserte ting, men grunnlaget for respekt og vennskap gjør en tryggere i praksisen på ferden. Å finne kjærligheten er viktig og spennende, like viktig er det å finne seg selv.

Andre lærer barna at gutter er viktige og jenter skal gjøre dem tjenester. Gutter og jenter læres opp i forskjellige roller fra de er veldig små. Gutter er brødre i uniform tjeneste og jenter skal adlyde dem. Når guttelus og jentelus fasen går over, blir også guttene lært opp til å vokte sine søstre fra å ha kontakt med andre gutter.

Vennskap mellom kjønnene er ikke tillatt og heller ikke forelskelser og kjæresterier. Foreldrene skal bestemme hvem barna skal giftes bort til, så naturlig nysgjerrighet mellom kjønnene er tabu og straffes med stempler for umoral og sosial utstøtelse av foreldrene, fra fellesskapet. Å finne seg selv straffer hele familien.

Gutter får friere tøyler til å utforske sex med jentene som lar naturlig nysgjerrighet ta over. Samfunnet straffer ikke familien til guttene så strengt. Guttene er familiens stolthet. Jentene er familiens skatt. Jentene får evig skam. For at jenter skal holde seg ærbare fra naturlig nysjerrighet, dekkes de til. De er kun så ærbare som de er urørt og tom for nysgjerrighet. De er kun så ærbar som de er lydig.

Voldtekter blir jentenes egen feil. De blir fortalt at de må ha brutt loven om å ikke friste. De må ha brutt lydigheten og oppgaven om å holde seg vekk fra naturlig nysgjerrighet.

Politikere insisterer at disse gruppene skal leve og jobbe sammen. Mediene insisterer at den førstnevnte gruppen må vise respekt og toleranse til den sistnevnte gruppen. Mediene insisterer at sistnevnte gruppen har mye å lære den førstnevnte gruppen.

Kulturen til den første gruppen blir benektet og kulturen til den andre gruppen blir skjermet.

Alle skal leve trygt sammen.

Jeanette


bottom of page