top of page

Islamismevennlige redaktører og journalister


Jeg har personlig aldri vært ufin mot ei jente som bærer hijab. Eller ei har jeg spurt hvorfor hun bærer den. Hvorfor skulle jeg?

Jeg vet altfor godt at hun blir stemplet som ei norsk hore som ikke lar sin kyskhet bli kontrollert hvis hun nekter å bære den. Hun kan bli dratt med til et muslimsk land og bli drept av sin egen familie.

Kontrollen som muslimske foreldre nyter som rusavhengighet er ikke en kamp venstresiden vi hjelpe henne å ta. Kontrollen som imamen mener er hva gud vil fra menneske.

Å være ufin mot ei ung muslimsk jente er like idiotisk for meg som det er å la henne definere islam, likestilling og spirituell frihet. Hun er verken ansvarlig eller skyldig i islamisering av demokratiet. Hun er ofre som er sviktet av nasjonale og globale politikere. Det er ikke hun som har vendt et blindt øye for å gi IS sponsorer som Saudi Arabia styrett for FNs menneskerettigheter. Det er de feige politikere som har gjort.

Så kanskje det at jeg smilte og snakket hyggelig til henne som om hijaben hennes var usynelig, er den eneste godheten hun fikk den dagen. For ellers lærer hun å tro at omsorg er at hennes seksualitet voktes av veninnene som voktes av brødrene som voktes av foreldrene som voktes av det muslimske fellesskapet som alle voktes og dømmes av imamene.

Mediene velger å fremme hijabkledde som forbilder. Mediene unngår konfrontasjon med de lærde og imamene som undertrykker muslimene. Mediene lar unge jenter være ansvarlig for å definere et totalitær og patriarkalsk system som fritt og personvalgvennlig. Det er også mediene som sprer hat mot alle som står opp mot imamenes undertrykkelse.

Hovedstrømmedier utsetter unge jenter med hijab for mer vold og stress fra folket ved å trykke dem til å forsvare all urett de opplever. Og stempler dem som rasister og muslimhater hvis de våger å tale sannheten.

Slutt å hate de unge damene som først misbrukes av sine egne også islamismevennlige redaktører og journalister.

JEANETTE


bottom of page