top of page

Åpent brev til Hadia Tajik


Jeg, en kvinne med opprinnelse fra Pakistan, som deg Hadia Tajik, som har vært tvangsgiftet, ikke som deg Hadia Tajik, lurer fremdeles på om du er blitt vantro? For i Islam er det slik at når en muslimsk jente er gift med vantro, så er hun selv vantro. Eller har ektemannen din konvertert til Islam? Ditt svar er viktig og vil ha betydning for tusenvis av andre i Norge.

Jeg skal innrømme med en gang at jeg er sint. Men jeg håper alle, også du Hadia Tajik, tilgir den sinte tonen i dette åpne brevet. Jeg har også merket meg at du Tajik sjelden eller aldri blir kritisert for noe i offentligheten, du er den «veldig, flinke, pene og fremadstormende unge damen med innvandrerbakgrunn». Og ja, du er både flink, pen og dyktig! Men du er også en rollemodell, en viktig rollemodell, derfor er ditt svar av største betydning.

Mitt spørsmål er såre enkelt: Kan muslimske jenter nå ekte ikke-muslimer eller er det bare narrespill? Er det sære regler for kun deg som får sin kjærlighet, kjærlighet som er strengt forbudt for alle andre muslimske jenter?

Det sårer meg dypt at du ikke forteller om ditt valg, du vet det har betydning for mange, mange andre i Norge.

Ditt ekteskap til en vantro har ikke tatt fra deg troen? Men når du dytter Koranen på alle muslimer og ikke-

muslimer og forsvarer arrangerte ekteskap(som du vet er roten til alt ondt), men velger selv hva du måtte behage, er du ikke troverdig.

Det er stadig flere slørkledde jenter som lever under falske forestillinger om at de vil være beskytte fra voldtekt – på grunn av tildekking. For de samme har lært at stemmen deres og at de sier «NEI» har liten eller ingen betydning. For i Islam er kvinnen tross alt Djevelens kilde og må straffes for å bære fristelsen i sin feminine kropp.

Dette er upopulært å kritisere, for du mener at det er frihet og fred i Islam. Har du ikke lest Koranen eller bare funnet ut at reglene ikke gjelder deg? Min tolkning – og erfaring – er at Islams kvinnesyn dytter voldtektsmenn på kvinner.

Når du som en ledende politiker nekter å utlevere sannheten i en så viktig debatt for integrering og fremtiden til Norge som et fritt demokrati, har du heller ingen rett til å snakke varmt på vegne av Islam.

Hva blir det, Tajik? Er du fremdeles muslim ifølge Islamsk lov eller er du en vantro? Har mannen din konvertert? Kan vi da kalle det snikislamisering av Norge? Eller er slik «tvungen» konvertering bare noe vi i Norge må akseptere? Eller kan de slørkledde hive av seg sløret og finne verdige vestlige partner å ekte uten å bli stemplet vantro?

Er du spesiell som ikke må tåle den helvete av arrangert ekteskap du så rolig dømmer på andre? Du vet vel at Islam forbyr kjærlighet (det forstyrrer forholdet til Allah)? Hva gir deg rett som muslimsk kvinne å få din kjærlighet når den blir nektet andre muslimske kvinner?

Du dolker alle i ryggen ved å late som du har rett på privatliv i en handling knyttet til enorme globale holdninger og konflikter, demokrati og frihet.

Jeg håper på et svar. Om ikke annet for å finne roen i min sjel.

Dette innlegget ble publisert først på Right.no den 13.05.2015


bottom of page